نتایج جستجو برای عبارت :

بر اساس ماده ۵۲۵ قانون مجازات اسلامی:

بر اساس مقررات ماده 15 قانون مربوط به تشکیل دادگاه اطفال بزهکار، تصمیمات متخذه دادگاه و همچنین تصمیمات دادگاه جنحه ای که به قائم مقامی دادگاه اطفال اتخاذ می کند، در مورد بند یک ماده 33 قانون مجازات عمومی قطعی است و در مورد بند 2 ماده 17 این قانون فقط از طرف متهم قابل…
ادامه مطلب
مجازات مرتکب جرم خیانت در امانت بر اساس ماده ۶۷۴ قانون تعزیرات مصوب ۱۳۷۵  حبس از شش ماه تا سه سال می باشد. همچنین قانونگذار در ماده ۶۷۳ قانون یاد شده، برای سوء استفاده از سفید مهر یا سفید امضاء یک تا سه سال حبس تعیین کرده است.
تعریف جرم:
به موجب ماده ۲ قانون مجازات اسلامی، هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده‌است جرم محسوب می‌شود.
این تعریف مبتنی بر اصل قانونی بودن جرم و مجازات است. بر اساس این اصل جرم و مجازات آن باید به موجب قانون تعیین شده باشد. از این رو نمی‌توان هیچ فردی را به دلیل ارتکاب عمل یا ترک فعلی که قانون آن را در زمره جرایم قرار نداده‌است؛ تحت تعقیب قرارداد و محاکمه نمود!
اصل بر مسئولیت اشخاص حقیقی است و اشخاص حقوقی در صورتی مسئولیت دارند که نماینده قانونی(مدیر)شخص حقوقی به نام یا در راستای منافع آن مرتکب جرمی شود و مسئولیت کیفری شخص حقوقی نیز مانع مسئولیت کیفری شخص حقیقی نیست.لذا در صورتی که از ناحیه ادارات و سازمانها خساراتی اعم از مالی و جانی به اشخاص وارد شود حسب مقررات این خسارات از وارد کننده زیان قابل مطالبه است به شرطی که رابطه علیت و سببیت احراز شود.در این خصوص رجوع شود به تبصره ماده ۱۴،ماده ۲۰،ماده
به استناد سایت آیین دادرسی دینا ، شهادت کذب در دادگاه جرم محسوب شده و برای آن مجازات در نظر گرفته شده است . بر اساس ماده 650 قانون مجازات اسلامی ، شهادت دروغ نزد مقامات رسمی جرم شمرده شده است که بر اساس این ماده : " هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد ، به سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یا به یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد " . علاوه بر این ، در تبصره این ماده نیز مجازات دیگری برای شهادت کذب مقرر شده
قتل رفتاری جنایی و خشن است به انگیزه آدم کشی ارادی وعمدی اشاره دارد که باعث می شود فردی ، فرد دیگر را به قتل برساند. جرم قتل یکی از جرایم خشونت آمیز است که در آن آسیب رساندن و صدمه وارد کردن با هدف نابودی جسمانی، تباه ساختن و از بین بردن فرد انجام می شود .قانونگذار در قانون مجازات اسلامی مصوب۱۳۹۲ جرم قتل را به سه گروه عمد، شبه عمد و خطای محض تقسیم نموده است.قتل عمد چیست؟✅طبق ماده ۲۹۰ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲که تعریف قتل عمد در4 بند و 2 تبصره بیا
نظر قضات در مورد زنا در نشست قضایی
مجازات در اقرار کمتر از چهار بار زنا چیست؟
سؤال: با توجه به ماده ۶۸ قانون مجازات اسلامی، هرگاه مرد یا زنی کمتر از چهار بار اقرار به زنا نمایند، مجازات قانونی آنها چه خواهد بود؟
نظر اکثریت قضات در نشست قضایی
به صراحت و روشنی قسمت اخیر ماده ۶۸ قانون مجازات اسلامی، مجازات چنین شخصی تعزیر خواهد بود، که با توجه به ماده ۱۶ قانون مجازات اسلامی (که تعزیر را به تأدیب و یا عقوبتی که نوع و مقدار آن در شرح تعیین نشده و به
✴️مواد قانونی مربوط به جرم توهین
از نظر "عنصر قانونی" جرم توهین، دارای مواد متعددی است؛ از جمله: 
۱) موادی از قانون مجازات اسلامی  تعزیرات، مصوب ۱۳۷۵؛ از جمله مواد: 
۵۱۳ (توهین به مقدسات مذهبی)؛
۵۱۴ (توهین به امام و رهبری)؛
۵۱۷ (توهین به مقامات سیاسی خارجی)؛
۶۰۸ (توهین به افراد)؛
۶۰۹ (توهین به کارکنان دولتی و عمومی)؛
۶۱۹ (توهین به زنان و اطفال)؛
۷۰۰ (توهین از طریق چاپ هجویات)؛
۷۴۴ (ماده ی ۱۶ قانون جرایم رایانه ای، مصوب ۱۳۸۸؛ الحاقی به قانون تعزیر
در قانون مجازات اسلامی به موضوع منازعه اشاره شده است که به نوعی مخل امنیت و آسایش عمومی مردم است.
در ماده ۶۱۵ قانون مجازات اسلامی برای جرم نزاع مجازات حبس در نظر گرفته شده است. ماده ۶۱۵: هرگاه عده ای با یکدیگر منازعه کنند هر یک از شرکت کنندگان در نزاع حسب مورد به مجازات زیر محکوم می‌شوند:
۱-در صورتی که نزاع منتهی به قتل شود به حبس از یک تا سه سال .
۲- در صورتی که منتهی به نقض عضو شود به حبس از شش ماه تا سه سال.
۳- در صورتی که منتهی به ضرب و جرح شود ب
محاربه عبارت از کشیدن سلاح به قصد جان، مال یا ناموس مردم یا ارعاب آنها است، به نحوی که موجب ناامنی در محیط گردد. هرگاه کسی با انگیزه شخصی به سوی یک یا چند شخص خاص سلاح بکشد و عمل او جنبه عمومی نداشته باشد و نیز کسی که به روی مردم سلاح بکشد، ولی در اثر ناتوانی موجب سلب امنیت نشود، محارب محسوب نمی شود.ماده ۲۷۹ ق.مجازات اسلامی حد(مجازات) محاربه یکی از چهار مجازات زیر است: الف- اعدام ب- صلب پ- قطع دست راست و پای چپ ت- نفی بلدماده ۲۸۲ ق.مجازات اسلامی
براساس ماده 14 مقرر گردیده است کلیه اقدامات اعم از تعقیب، تحقیق و رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان به شرط آنکه مجازات قانونی آنها فقط حبس کمتر از سه سال بوده و یا جرم از نوع منافی عفت باشد، رأساً توسط دادگاه اطفال و نوجوانان به عمل می آید و دادگاه مذکور کلیه وظایفی…
ادامه مطلب
 مسئولیت محض بانکها برای جبران خسارت افراد ثالث بر اساس تبصره ۵ ماده ۵ مکرر قانون جدید چکاثبات تقصیر بانک برای جبران خسارت لازم نیست بر اساس تبصره ۵ ماده ۵مکرر بانک یا موسسه اعتباری حسب مورد مسئول جبران خساراتی خواهند بود که از عدم انجام تکالیف مقرر در این ماده و تبصره های آن به اشخاص ثالث وارد گردیده است.بنابراین در صورت عدم اجرای به موقع یا ناقص قانون بدون دلیل موجه،افراد زیاندیده می توانند نسبت به طرح دعوا و مطالبه ضرر و زیان علیه بانک ه
به استناد سایت مشاوره حقوق کیفری دینا ، در قانون مجازات اسلامی خرید و فروش مشروب جرم بوده و مجازات خرید و فروش مشروبات الکلی در ضمن ماده 702 قانون مشخص شده است که بر اساس آن " هر کس مشروبات الکلی را بخرد یا بفروشد ، به شش ماه تا یک سال حبس و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی کالای یاد شده محکوم می شود " . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حکم جرم مشروب بر روی لینک زیر کلیک کنید :
 
 
www.heyvalaw.com/web/articles/view/232
در ماده ۱۵ قانون جرایم رایانه ای مصوب ۱۳۸۸/۵/۳ در فصل چهارم زیر عنوان جرایم علیه عفت واخلاق عمومی ، قانون گذار هر کسی را (اعم از شخص حقوقی یا حقیقی ) که از طریق سامانه های رایانه ای یا مخابراتی یا حامل داده مرتکب اعمال نامبرده در قانون از قبیل تحریک ،ترغیب،تهدید،تطمیع،فریب دادن شود ویا شیوه دستیابی به محتویات مستهجن را تسهیل و یا آموزش دهد مستوجب مجازات است و همچنین هر شخصی افراد رابه ارتکاب جرایم منافی عفت یا استعمال مواد مخدر یا روان گردان
دیه چیست ؟دیه اعم از مقدر و غیرمقدر، مالی است که در شرع مقدس برای ایراد جنایت غیرعمدی بر نفس، اعضاء و منافع و یا جنایت عمدی در مواردی که به هر جهتی قصاص ندارد، به موجب قانون مقرر میشود.(ماده 17 قانون مجازات اسلامی)
دیه مقدر چیست ؟دیه مقدر، مال معینی است که در شرع مقدس به سبب جنایت غیرعمدی بر نفس، عضو یا منفعت، یا جنایت عمدی در مواردی که به هر جهتی قصاص ندارد، مقرر شده است. (ماده 448قانون مجازات اسلامی)
ارش یا دیه غیر مقدر چیست ؟ارش، دیه غیرمقدر اس
به موجب ماده ۱۲۵۸ قانون مدنی، دلایل اثبات دعوی از قرار ذیل است:
۱- اقرار؛
۲- اسناد کتبی؛
۳- شهادت؛
۴- امارات؛
۵- قسم.
همچنین به موجب ماده ۱۶۰ قانون مجازات اسلامی، ادله اثبات جرم عبارت از اقرار، شهادت، قسامه و سوگند در موارد مقرر قانونی و علم قاضی است.
تهدید و مجازات آن
در این مطلب قصد داریم تا در مورد تهدید و مجازات آن صحبت کنیم.
تا شما را با این مبحث و مجازات هایی که قانون برای تهدید کنندگان در نظر گرفته است، آشنا سازیم.
 
یکی از انواع تهدیدها، تهدید به قتل می باشد که تهدید جان افراد به حساب می آید،
تهدید به قتل، تهدید به اسید پاشی و تهدید به ضرب و جرح از جمله تهدیدهایی می باشد
که در قانون شامل مجازات های سنگین می شود و بدین ترتیب قانون
با جرم نگاشتن آن ها در جهت مقابله با این نوع تهدیدها برخ
اجرای حکم دادگاه
اجرای حکم دادگاه بر عهده کدام مرجع است؟
بر اساس ماده 19 قانون اجرای احکام مدنی، اجراییه به وسیله قسمت اجرای دادگاهی که آن را صادر کرده به موقع اجرا گذاشته می‌شود.
‌بر اساس ماده 20 این قانون هرگاه تمام یا قسمتی از عملیات اجرایی باید در حوزه دادگاه دیگری به عمل آید مدیر اجرا انجام عملیات مزبور را به قسمت اجرای دادگاه ‌آن حوزه واگذار می‌نماید.
پس از ابلاغ اجراییه مدیر اجرا نام دادورز (‌مأمور اجرا) را طبق ماده 23 قانون اجرای احک
در اینجا به چند قانون اشاره می کنیم که اگر در سفر به کشورهای زیر آنها را زیر پا بگذارید با جریمه نقدی یا حتی زندان روبرو می شوید.
هلند: مواد مخدر حمل یا استفاده نکنید. با آنکه هلند به داشتن تولرانس در مقابل استفاده از مواد مخدر معروف است، ولی این قانون برای مکان های خاصی است. به همراه داشتن مواد ممنوع یا خریدن آنها می تواند محکومیت به زندان را همراه داشته باشد. مجازات: بازداشت و حبس.
ونیز: غذا دادن به کبوترها بر خلاف قانون است. مجازات: جریمه نقدی
بر اساس ماده ی 82 قانون مجازات اسلامی، حد زنای به عنف اعدام است.طبق این ماده که چند بند دارد،"حد زنا در مورد های زیر قتل است و تفاوتی بین جوان و غیر جوان و محصن و غیرمحصن نیست ….بند د – زنای به عنف و اکراه که موجب قتل زانی اکراه کننده است"
تجاوز به عنفتجاوز به عنف جرمی است که در هم ردیف مجازات های جنایی قرار میگیرد. در کشورهای دیگر از لحاظ مقدار مجازات به جنایت، جنحه و تضاد طبقه بندی شده اند. تجاوز به عنف در همه ی کشورها مجازات بالایی دارد و به ج
سوال :  تبصره ۲ ماده ۶۸ چیست✅دو فوق العاده ایثارگری در قوانین وجود دارد. ۱- فوق العاده ایثارگری ماده ۵۱ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران ۲- فوق‌العاده ایثارگری بند ۲ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری افراد مشمول هر کدام به شرح زیر است: ️ماده ۵۱ به جانبازان ۲۵ % و بالاتر غیر حالت اشتغال - آزادگان - فرندان شهدا - همسران شهدا به استناد قانون اخیرالتصویب️ بند ۲ ماده ۶۸ به رزمندگان - جانبازان - آزادگان -فرزندان شهدا - همسران شهدا به استناد قانون
جرایم مواد مخدر
متاسفانه در نظام کیفری کنونی بخش  قابل توجهی از پرونده های مهم قضایی را پرونده های موضوع قانون مبارزه با مواد مخدر تشکیل داده است. قانون گذار با توجه به آثار مخرب مواد مخدر بر جامعه و انسان با اثرپذیری از فقه، قانون نسبتاً جامعی را در این خصوص به تصویب و اجرایی کرده است. از این رو بر آن شدیم با توجه به این مهم نسبت به آگاهی شما عزیزان با موضوع وکیل مواد مخدر مطالب ارزنده ای را تقدیم داریم. شاید برای شما هم سوال باشد که مجازات جر
کودک آزاری ! پدیده ای که در حال حاضر بسیار فراگیر شده است، کودک آزاری می باشد. کودک آزاری که یکی از جنبه ها آن تنبیه کودک می باشد بر خلاف تصور مردم نوعاً توسط پدر و مادر طفل انجام می پذیرد.
این عمل در حالی از سوی والدین انجام می شود که متاسفانه قانون مجوز انجام این امر را به آنها داده است.
ماده ۱۱۷۹ قانون مدنی بیان می دارد: ابوین حق تنبیه طفل خود را دارند، ولی به استناد این حق نمی توانند طفل خود را خارج از حدود تادیب تنبیه نمایند.
از طرفی دیگر قان
آیا می دانید عدم دریافت پروانه زناشویی از دولت در ازدواج اتباع بیگانه با زن ایرانی مجازات در پی دارد؟
+امکان ازدواج زن ایرانی با تبعه خارجی در قوانین ایران پیش‌بینی شده است. برطبق ماده 987 قانون مدنی، زن ایرانی مجاز به ازدواج با تبعه خارجی است و بر طبق ماده ۱۰۵۹ قانون مدنی ازدواج مرد خارجی با زن ایرانی منوط به مسلمان شدن وی و سپس، کسب اجازه مخصوص از طرف دولت است. زن ایرانی می بایست برای ثبت ازدواج با مرد خارجی نسبت به دریافت این اجازه نامه که "
 
در زمان های گذشته صدور چک بی محل مجازات زندان داشت
و افرادی که اقدام به صدور چک های بی محل می کردند با مجازات زندان روبرو می شدند.
 
ولی در حال حاضر همه روزه چک های بسیاری برگشت می خورند ولی صادر کننده ی آن ها به زندان نمی افتند.
برخلاف برات و سفته چک نشان دهنده ی طلب شخصی به شخص دیگر نمی باشد.
و همین طور بر اساس قانون تجارت نمی توان برای چک محل در نظر گرفت.
 
 
برای استعلام چک صیاد می توانید از اپلیکیشن چک نما استفاده نمایید.
 
در قوانین قبلی
 فصل اول- تعاریف و اصول کلی
 ماده 1- کلیه کارفرمایان ، کارگران ، کارگاه ها ، موسسات تولیدی ، صنعتی ، خدماتی و کشاورزی مکلف به تبعیت از این قانون می باشند .
ماده 2- کارگر از لحاظ این قانون کسی است که به هر عنوان در مقابل دریافت حق السعی اعم از مزد ، حقوق ، سهم سود و سایر مزایا به درخواست کارفرما کار می کند .
ادامه مطلب
فسخ و نکاح تفاوت های زیادی دارند، من جمله:
۱٫ در طلاق باید صیغه طلاق با تشریفات و بیان خاص، ادا گردد. در صورتی که در فسخ نیاز به آن تشریفات نیست (ماده ۱۱۳۲ قانون مدنی).
۲٫ در طلاق شهادت دو مرد عادل ضروری است، در حالیکه که در فسخ نیازی به آن نیست.
۳٫ اگر قبل از نزدیکی طلاق صورت گیرد، زن مستحق نصف مَهر است؛ ولی اگر قبل از نزدیکی، نکاح فسخ شود، زن مستحق مهر نیست، مگر اینکه موجب فسخ، عنن باشد (مواد ۱۰۹۲ و ۱۱۰۱ قانون مدنی).
۴٫ اصولاً طلاق به استناد ماده
قاچاق در لغت به معنای «برده» و «ربوده شده» آمده؛ یعنی آنچه که ورود آن به کشور یا معامله آن از طرف دولت ممنوع است.مقصود از سلاح و مهمات نیز «انواع اسلحه گرم و سرد جنگی و شکاری اعم از گلوله‌زنی و غیرگلوله‌زنی و مهمات مربوط به آنها» است.یکی از مواردی که در امنیت جامعه موثر است، جلوگیری از قاچاق، تولید، توزیع و خرید و فروش اسلحه چه از نوع گرم و چه از نوع سرد است. از همین رو، قانونگذار برای این قبیل جرایم مجازات‌های دقیق و مشخصی را تعیین کرده که ب
تصمیم دارم دوباره قانون مجازاتو قانون مدنی رو بخونم
دلم تنگ شده
بحث مجازات ها...
حدود دیات قصاص تعزیرات بازدارنده ها
مدل جدید هفت درجه ای(اگه اشتباه نکنم) ماده ی19
 
حدود و دیات و قصاص با متون فقه مشترک بود یه جاهایی
 
مدنیم که کلا آبنباته بس که دوستداشتنیه
انقد دور بودم که فک کنم همه چی برام تازگی داره فقط 8 سال:))) همین
 
شاید یه سری از متون حقوقی مورد علاقه مو اینجا بنویسم و برای خودم تبیین کنم خیلی کیف میده یه بحثیو باز میکنی دل و روده ی بحثو می
مهدورالدم در برابر محقون الدم قرار می گیرد و منظور کسی است که جانش محترم نبوده و می توان او را کشت. مهدورالدم به دو نوع تقسیم می شود:
۱-غیر معصوم عارضی انسانی است که جانش فقط در برابر افراد خاصی محترم نیست. مثلاً قانون مجازات کشتن شخص محکوم به قصاص را بدون اذن ولی دم، موجب تحقق قتلی دانسته است که خود موجب قصاص می باشد. ۲-غیر معصوم بالاصل کسی که خونش نسبت به همه مباح می باشد. مانند سب النبی که نسبت به هر شنونده‌ای، مهدورالدم محسوب می شود.
در قانو
تخریب اموال عمومی نظیر به آتش کشیدن اتوبوس‌ها، تخریب ایستگاه‌های مترو، تاسیسات خدمات شهری، خیابان‌ها، معابر و تابلوهای راهنمایی و رانندگی گذشته از آنکه تجاوز آشکار به حقوق دیگران است و راهکار مناسبی برای ابراز اعتراض نیست، از منظر قانونی جرم‌انگاری شده و برای مسببان و عاملان آن مجازات‌های مختلفی در نظر گرفته شده است.
اگر اقدام مجرم منجر به آتش‌سوزی اوراق تجاری و غیرتجاری غیر دولتی و متعلق به اشخاص حقیقی شود یا اقدامات خرابکارانه و
خیانت در امانت
 
طبق ماده 673 قانون مجازات اسلامی هرکس از سفیدمهر یا سفید امضایی که به او سپرده شده است یا به هر طریق به دست آورده سوء استفاده نماید به یک سال تا سه سال حبس محکوم خواهدشد.
 
و براساس ماده 674 قانون مجازات اسلامی هرگاه اموال منقول یا غیر منقول یا نوشته هایی از قبیل سفته و چک و قبض و نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هرکاری با اجرت یا بی اجرت به کسی داده شده و بنابراین بوده است که اشیای مذکور مستردشود یا به مصرف
به نقل از سایت مشاوره کیفری دینا ، فردی که جرمی را شروع می کند ممکن است طبق قانون مجازات شود و یا مجازاتی طبق قانون برای وی تعیین نشده باشد . جرایمی که شروع به جرم آن به موجب قانون مستوجب مجازات است عبارتند از : کلاهبرداری ، ارتشاء ، سرقت مشدد ، آدم‌ربایی ، قتل عمدی ، خرابکاری در تاسیسات عمومی ، حرق عمارت ، جعل وتزویر . به عبارت دیگری شروع به انجام عمل مجرمانه مستوجب مجازات است که مجازات آن در قانون مجازات اسلامی بیان شده است . برای دریافت
جزوه خلاصه قواعد فقه 2 (بخش جزایی) در 25 صفحه و در قالب فایل word و قابل ویرایش، بر اساس کتاب دکتر سید مصطفی محقق داماد، مناسب برای امتحانات پایان ترم کارشناسی
 
بخش هایی از جزوه:
قاعده قبح عقاب بلابیان
مفاد اجمالی قاعده
مادام که عملی توسط شرع نهی نشده و آن نهی به مکلف ابلاغ نشده، و شخص مرتکب آن گردد، مجازات او عقلا قبیح و زشت است و مادام که عملی توسط شرع واجب نشده  و امر شارع به مکلف ابلاغ نشده چنانچه شخصی ترک کند ،مجازات او به ترک فعل مزبور عقلا ق
به نقل از سایت مشاوره کیفری دینا ، مخفی کردن یا فراری دادن متهم یا مجرم طبق قانون مجازات اسلامی جرم بوده است و هر کس به شخصی که به حکم قانون دستگیر شده است یا فرار کرده است نماید یا کسی را که متهم است به ارتکاب جرمی و به موجب قانون دستور دستگیری او داده شده ، مخفی کند یا وسایل فرار مجرم را فراهم کند مجازات خواهد شد مجازات کمک به مجرم طبق قانون مجازات اسلامی بیان شده است و حسب مورد متفاوت می باشد . . برای مطالعه بیشتر درباره مجازات مخفی کردن م
هر کس یکی از اشیای ذیل را جعل کند یا به علم به جعل یا تزویر استعمال کند یا داخل کشور نماید علاوه بر جبران خسارت وارده به‌حبس از یک تا ده سال محکوم خواهد شد: 
1⃣احکام یا امضاء یا مهر یا دستخط معاون اول رئیس جمهور یا وزراء یا مهر یا امضای اعضای شورای نگهبان یا نمایندگان مجلس شورای‌اسلامی یا مجلس خبرگان یا قضات یا یکی از روسا یا کارمندان و مسوولین دولتی از حیث مقام رسمی آنان. 2⃣ مهر یا تمبر یا علامت یکی از شرکتها یا مؤسسات یا ادارات دولتی یا نها
یه مینی سریال چهار قسمتی دیدم با موضوع عدالت.داستان واقعیه و برای چند تا پسر نوجوون سیاه پوست آمریکایی اتفاق میفته که بهشون اتهامی زده میشه و بین 6 تا 14 سال میفتن زندان،در حالی که حکم ابد داشتن و خیلی ها هم تو اون برهه خواستار برگشتن مجازات اعدام بودن.در نهایت پسرها بی گناه بودن و آزاد میشن ولی این سوال ایجاد میشه که اگه مجازات اعدام وجود داشت چی؟
قانون ها همیشه نیاز به بازنگری دارن.مسخره س که قانونی ده سال پیش نوشته شده باشه و بازنگری نشده با
مشمولین این قانون قبل از سال 1395 به سه دسته «الف»، «ب» و «ج» بر اساس نوع شغل تقسیم می شدند که قانون گذار طی اصلاحیه مورخ 94/4/31 قانون مالیات­های مستقیم و آیین‌نامه اجرایی موضوع ماده 95 اصلاحی به شماره 200/94/118 مورخ 94/12/9 مراتب چگونگی اخذ دفتر مشاغل (درآمد و هزینه) برای عملکرد سال 95 را به شرح زیر تغییر داده و دیگر خبری از بندهای «الف‌»، «ب‌» و «ج» در این دستورالعمل نیست.

در این تقسیم بندی افراد به سه گروه «اول»، «دوم» و «سوم» بر اساس شاخص‌ها و معیاره
: اذیت و آزار روانی کودک
مقنن در لایحه حمایت از کودکان  و نوجوانان مصوب 81 به عنوان کلی «هر گونه شکنجه و اذیت و آزار کودکان که موجب صدمه جسمی و روحی گردد» اشاره نموده است و متعاقب آن در لایحه یاد شده در مواد 10 و 11 و … نیز به آزار و اذیت روحی و روانی کودک اشاره کرده است. بدیهی است آزار و اذیت روحی و روانی کودک موجب خشونت و سرکشی وی، که این امر نیز در پایان کودک و یا نوجوان را بزهکار و مجرم خواهد ساخت.
خشونت و سرکشی به عنوان یک پدیده ناهنجار اجتماعی ا
شنود چه جرمی دارد ؟
شنود چه جرمی دارد ؟ استراق در لغت بمعنی دزدیدن یا پنهانی کاری کردن است و استراق سمع به معنی پنهانی به سخن کسی گوش کردن است
و در اصلاح حقوق جزا یعنی شنود غیرقانونی و مخفیانه مکالمات اشخاص یا کنترل آن از طریق ضبط غیر مجاز مکالمات تلفنی با طریق دیگر است، در اصلاح عامه نیز همان شنود است .
شیوه های استراق سمع چگونه است :
استراق سمع از راههای مختلفی مانند تلفن ، تلفن همراه ، بی سیم ، رایانه ، ماهواره و اینترنت قابل اعمال است
به این
اگرخاطرتان باشد حدود یک سال قبل یعنی خرداد ماه 1397 و همزمان با بازیهای جام جهانی فوتبال، بیلبوردی در میدان ولیعصر تهران نصب شد که در آن اثری از بانوان نبود. در فضای مجازی و واقعی انتقادات بسیار گسترده ای مطرح شد و واکنشهای تندی از سوی فعالین حقوق زنان و فرهیختگان صورت پذیرفت.
 
اما جالب است بدانید که از سال 92 قانونی در کشور تصویب شده است که اجحاف بسیار بزرگی در حق زنان روا داشته اما تا به امروز یعنی بعد از حدود شش سال هنوز واکنش خاصی نسبت به آن
  سوء‌نیت یا قصد مجرمانه که در معنی عام آن عمد در ارتکاب جرم می‌باشد دارای درجاتی است که عبارتند از:✏️سوء‌نیت جازم و احتمالی:سوءنیت جازمهرگاه احراز شود جرم مطلوب عامل بوده بطور یقینی مثل ارتکاب قتل عمد،کلاهبرداری.سوء‌نیت احتمالیاگر مجرم نتیجه عمل ارتکابی را پیش بینی می‌کرده،ولی نمی‌خواسته است مثل ارتکاب قتل غیر عمد ناشی از تخلفات رانندگی.✏️سوء‌نیت معین و نامعین:  هرگاه ارتکاب جرم نسبت به شخص یا شی معین واقع گردد سوء‌نیت معین و ال
تعریف مجازات
بند اول-تعریف مجازات در لغت
مـجازات در لغت به مـعنای جزا دادن ، پاداش وکیفر آمده است[1] در اصـطلاح حقوقی تعاریف متفاوتی از مـجازات آمـده  اسـت : « مجازات عبارت از تنبیه وکیفری است که بر مرتکب جرم تحمیل میشود. مفهوم رنج از مفهوم مجازات غیر قابل تفکیک است و در واقع رنج و تعب است که مشخص حقیقی مجازات می باشد.»ویا «مجازات واکنش جامعه علیه مجرم » است.[2]
در مورد تعریف ارائه شده باید اذعان نمود که علمای حقوق در بدست آوردن حقیقتی از مجازا
اگر زنی در کشور ما عامدانه بخشی از حجاب اسلامی خود را بر‌دارد، چگونه و تحت چه شرایطی این عمل جرم و قابل مجازات است؟ در جریان دادرسی و محاکمه متهم از چه حقوقی برخوردار خواهد بود؟ و «کشف حجاب» اساساً در چه اماکنی تعریف و برای آن مجازات در نظر گرفته شده است؟
از پرسش اول شروع می‌کنیم. ‌«بی‌حجابی» در کجا و چگونه جرم شناخته شده است؟ در تبصرۀ مادۀ ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی (بخش تعزیرات) آمده است: «زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر ش
به نقل از سایت مشاوره کیفری دینا ، در صورتی که دادگاه درخواست توقیف را انجام دهد صاحب مال حق هیچ گونه تصرفی را در آن ندارد و چنانچه اقدام به فروش مال در توقیف دادگاه یا مقام صلاحیت دار کند جرم محسوب می گردد که مجازات فروش مال توقیف شده بر طبق قانون ماده 663 قانون مجازات اسلامی بیان شده است . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مجازات انتقال مال توقیفی بر روی لینک زیر کلیک کنید :
 
 
www.heyvalaw.com/web/articles/view/1489/جرم-فروش-مال-توقیف-شده-و-مجازات-آن.html
دادستان محترم عمومی و انقلاب شهرستان
با عرض سلام و ادب
 اینجانب
در تاریخ ... با مشتکی عنه به علت ... دچار اختلاف و مشاجره شدیم متاسفانه
پس از گذشت مدت ... از آن روز متهم چندین با بنده تماس گرفته و بار ها در
حین رفت و آمد بنده سد راه بنده شده و با به کار گیری الفاظ رکیک و نا پسند
اینجانب را مورد اهانت و فحاشی قرار داده اند لذا با عنایت به شرح فوق
الذکر و ادله ی اینجانب که شامل ... و ... و ... می باشد و نیز با نظر به
این که فعل ارتکابی مشتکی عنه از مصادیق ب
 مطابق ماده ٦٠٨ از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی، توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد به مجازات شلاق تا ٧٤ ضربه و یا پنجاه هزار ریال تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود. «قَذف» عبارت است از این‌که به مرد یا زن، تهمت و نسبت زنا یا لواط زده شود.
منظور از توهین در این ماده، توهین ساده محسوب می‌شود و  از نظر مقررات کیفری اهانت و توهین عبارت است از به کار بردن الفاظی که صریح یا ظاهر باشد و یا ارتکاب اعمال و
در بجث عقود و قراردادها با دو نوع از عقود مواجه می شویم.
بعضی از عقود در قانون تعریف شده و نام مشخصی نیز به آنها داده است.مانند عقد بیع , عقد رهن , عقد اجاره , عقد کفالت , ..... که به این عقود عقود معین گویند.
اما بعضی از عقود شامل هیچ یک از عقود معین نمی شود. مثلا طرفین معامله طبق ماده ده قانون مدنی که در ذیل آن را بیان خواهم کرد بک قرار داد می نویسند و این قرارداد جز هیچ کدام از قراردادها و عقود معین نمی باشد که به آن غقود نامعین گویند.
 
ماده 10 قانون م
آیا میدانید:
اگر کمپ ترک‌ اعتیاد حتی مجوز فعالیت داشته باشد اما با معرفی خانواده‌ فرد معتاد ، وی را به زور و برخلاف خواسته خود فرد و بدون رای دادگاه و مجوزقانونی برای ترک به کمپ منتقل کند، مشمول ماده 621 قانون مجازات اسلامی می‌شود. این فرد آدم رباست و مجازاتی مطابق همین جرم در انتظارش است. مدیران کمپ‌ها بدانند که نمی‌شود شخصی را بدون رضایت خودش و به طورقهری وادار به ترک کرد، هرچند اگرهدف از این کار، ترک دادن معتاد و حسن نیت باشد.
 کمپ ها اگر
گفتار چهارم: حضور بزه دیده در جلسه محاکمهمقررات پیش بینی شده در اسناد بین المللی از جمله قواعد بیجینگ و پکن در این خصوص تأکید فراوان دارند بند 4 از ماده 17 قواعد بیجینگ بیان می دارد: «اقدام های مربوط به دادرسی باید به نفع نوجوان صورت گیرد و باید در محیطی از تفاهم اجرا…
ادامه مطلب
+شهادت کذب عبارت است از ادای گواهی دروغ توسط گواه نزد مقامات رسمی در دادگاه. +بر اساس ماده ۶۵۰ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵، هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به ۳ ماه و یک روز تا ۲ سال حبس یا به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۱۲ میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد. ادای شهادت کذب در دادگاه و نزد مقامات رسمی است.+این جرم از جرایم مطلق محسوب می‌شود. این جرم از جرایم عمدی است و از این رو نمی‌توان کسی را که سهواً و به اشتباه
الزامات و ویژگی های آدکماده ۲: دادرسی کیفری باید 1.مستند به قانون باشد، 2.حقوق طرفین دعوی را تضمین کند 3.قواعد آن نسبت به اشخاصی که در شرایط مساوی به سبب ارتکاب جرائم مشابه تحت تعقیب قرار می گیرند، به صورت یکسان اعمال شود.مراجع قضائی باید در رسیدگی چه مواردی را رعایت کنند؟ماده ۳: مراجع قضائی باید با 1. بی طرفی و استقلال کامل به اتهام انتسابی به اشخاص 2. در کوتاه ترین مهلت ممکن، رسیدگی و تصمیم مقتضی اتخاذ نمایند و 3. از هر اقدامی که باعث ایجاد اختل
مشکل برای بازنگری جرایم اینترنت (قسمت 5)
 
پیام های قانونی سابق کیفری ، که برخی از آنها هنوز نوشته های منسوخ هستند ، این موضوع را تأکید می کنند. با استناد به ماده 5 قانون مجازات عمومی عمومی قبلی و تبصره 2 ماده 5 قانون مطبوعات قبلی ، این مقام مسئول به طور واضح تقاضای تضمین پرداخت مربوط به پول برای مضرات نوآوری مجاز را تصریح می کند.
 
ماده 2 (1) قانون مجازات نیز به این ترتیب می دهد که کسی که قصد سوءاستفاده داشته باشد یا عموماً نتیجه گیری مردمی را با ن
⁉مجازات خیانت در امانت
✅مطابق ماده 674 قانون تعزیرات مصوب 1375 : ˈهر گاه اموال منقول یا غیرمنقول یا نوشته هایی از قبیل سفته و چک و قبض و نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار با اجرت یا بی اجرت به کسی داده شده و بنا بر این بوده است که اشیاء مذکور مسترد شود یا به مصرف معینی برسد و شخصی که آن اشیاء نزد او بوده آنها را به ضرر مالکین یا متصرفین آنها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود نماید به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد
عیدی کارگران بین ۳ تا ۴.۵ میلیون تومان است
 
مطابق قانون کار حداقل عیدی کارگران برای یک سال کار حداقل معادل ۶۰ روز و حداکثر ۹۰ روز است، بر این اساس امسال حداقل عیدی پرداختی به کارگران بین سه میلیون و ۳۳ هزار تومان و چهار میلیون و ۵۵۰ هزار تومان است.
براساس ماده واحده قانون کار که در پایان شهریور ماه سال ۱۳۷۰ اصلاح شد تمام کارگاه‌های مشمول قانون کار مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار معادل ۶۰ روز آخرین مزد، به عنوان عیدی و پاداش
عیدی کارگران بین ۳ تا ۴.۵ میلیون تومان است
 
مطابق قانون کار حداقل عیدی کارگران برای یک سال کار حداقل معادل ۶۰ روز و حداکثر ۹۰ روز است، بر این اساس امسال حداقل عیدی پرداختی به کارگران بین سه میلیون و ۳۳ هزار تومان و چهار میلیون و ۵۵۰ هزار تومان است.براساس ماده واحده قانون کار که در پایان شهریور ماه سال ۱۳۷۰ اصلاح شد تمام کارگاه‌های مشمول قانون کار مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار معادل ۶۰ روز آخرین مزد، به عنوان عیدی و پاداش ب
به استناد سایت حقوق کیفری دینا ، یکی از انواع جرایمی که در ارتباط با پرداخت نفقه به زن در قانون مورد پیش بینی قرار گرفته است ، جرم ترک انفاق می باشد ؛ لذا زمانی که مرد نفقه افراد واجب النفقه مانند همسر خود را نپردازد ، مرتکب این جرم شده است که بر اساس قانون ، مجازات ترک انفاق عبارت است از حبس از سه ماه و یک روز تا پنج ماه . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مجازات ترک نفقه بر روی لینک زیر کلیک کنید :
 
www.heyvalaw.com/web/articles/view/1371/جرم-ترک-انفاق-و-مجازات-
وظایف کارفرما در مقابل کارگر از منظر قانون کار
 
برای این‌که حقوق کارگران ضایع نشود قانون کار برای کارفرمایان تعهدات و وظایفی را تعیین کرده که مکلف به انجام آن‌اند که در صورت کارفرمایان از مسئولیت خود شانه خالی کنند کارگر از طریق می‌تواند حق خود را از کارفرما بگیرد. تعهدات کارفرمایان عبارتند از:• به موجب ماده ۲و۳ قانون کار، کارفرما موظف است طبق قرارداد کار در عوض کار انجام شده کارگر به او حق السعی پرداخت کند براساس ماده ۳۴ قانون کار این
هر روز یک مساله
✅ مساله 8.
اگر کسی برای روزه نگرفتن عذر شرعی دارد؛ مانند این‌که مسافر است و یا بیماری‌ای دارد که روزه گرفتن به او ضرر می‌رساند، در این صورت اگر چه روزه بر او واجب نیست، اما نباید در انظار عمومی روزه‌خواری کند.
◀️ زیرا روزه خواری در ملأ عام و در انظار عمومی (تظاهر به روزه خواری) جُرم است و از نظر شرعی مجازات دارد و مجازات آن تعزیر است.
میزان تعزیر در روزه خواری برای بار اول و  دوم 25 ضربه شلاق است و البته به نظر عده ای از فقها، ان
در اجرای مفاد ماده 20 بخش مقررات و ضوابط اجرایی دارایی­های استهلاک پذیر (موضوع ماده 149 اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 31/04/1394)، به پیوست متن مصوبه اصلاحیه جدول استهلاکات مالیاتی که بنا به پیشنهاد شماره 23407/200 مورخ 26/12/1396 سازمان متبوع در تاریخ 27/12/1396 به تصویب وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی رسیده است، جهت اجرا ابلاغ می­شود.
شایان ذکر است مصوبه مذکور در مورد اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم که سال مالی آنها از 01/
ماده 17 قانون
جرایم رایانه‌ای:
«هر کس به وسیله
سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا
اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا دسترس دیگران قرار
دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نودویک
روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000)
ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.» (قانون جرایم رایانه‌ای، ماده 17، مصوب
1388/11/11)
 
یادداشت‌ه
ماده ۷ - شهروندان از کرامت انسانی و تمامی مزایای پیش‌بینی‌شده در قوانین و مقررات به نحو یکسان بهره‌مند هستند .
ماده ۸ - اعمال هرگونه تبعیض ناروا به‌ویژه در دسترسی شهروندان به خدمات عمومی نظیر خدمات بهداشتی و فرصت‌های شغلی و آموزشی ممنوع است . دولت باید از هرگونه تصمیم و اقدام منجر به فاصله طبقاتی و تبعیض ناروا و محرومیت از حقوق شهروندی ، خودداری کند .
ماده ۹ - حیثیت و اعتبار شهروندان مصون از تعرض است . هیچ شخص ، مقام یا رسانه‌ای به‌ویژه آن
 
قانون جدید مهریه ۱۱۰ سکه بهار آزادی 
 
در این مطلب به موضوع مهریه ۱۱۰ سکه ای پرداخته می شود؛ پیش از این، در صورت مطالبه مهریه از سوی زوجه و عدم توانایی مالی زوج، شوهر حبس می‌شد تا زمانی که استطاعت مالی لازم را پیدا کند؛ این در حالی است که بر اساس قانون جدید، مجازات حبس در مورد مهریه فقط تا سقف ۱۱۰ سکه بهار آزادی یا معادل آن اجرا خواهد شد و نسبت به مازاد، قانونگذار، اثبات توانایی زوج را شرط مطالبه مهریه از سوی زوجه قرار داده است.
وکیل مهریه د
قضیه از این قراره که شما مرتکب اختلاس میشین؛ به عنوان مثال شما مبلغ یک میلیارد تومن در سال ٩٤ اختلاس میکنید، با یک میلیارد تومان چیکار میکنید؟ ٥٠٠ میلیون میدید یک باب منزل میخرین ١٢٠ متر از قرار متری ٤ میلیون تومان و ٥٠٠ میلیون تومان دیگه اش هم میدید به یک خودرو پورشه.... زمان میگذره و سال ٩٨ بالاخره میگیرنتون.
طبق تبصره ١ ماده ٥ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس: "در صورتیکه میزان اختلاس تا پنجاه هزار ریال باشد مرتکب به ششماه تا سه س
اگر روی حکم تعزیری اعتراض بزنی امکان تجدید نظرش چقدره؟
در قانون مجازات اسلامی قانونگذار برای مجازات برخی از جرایم حداقل و حداکثری قرار داده است که حداکثر ان در قانون مشخص شده ولی حداقل آن به اختیار قاضی است و اگر کسی مرتکب جرایمی شود که جزء تعزیرات است قاضی حکم تعزیری صادر می کند به عنوان مثال ماده ۶۳۷ قانون مجازات بیان داشته است که هرگاه زن و مردی که با هم ازدواج نکرده اند مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت شوند به شلاق تا ۹۹ ضربه محکوم خ
تصور کنید،  مردی که همسرش به شدت بیمار است و چیزی به مرگش نمانده. تنها راه نجات یک داروی بسیار گران قیمت است که در شهر فقط یک نفر هست که آن را می فروشد. مرد فقیر داستان ما، هیچ پولی ندارد، هیچ آشنایی هم  برای قرض گرفتن ندارد. به سراغ دارو فروش می رود و التماس می کند. به دست و پایش می افتد و عاجزانه خواهش می کند آن دارو را برای همسر بیمارش به عنوان وام یا قرض به او بدهد. دارو فروش به هیچ وجه راضی نمی شود. به هیچ وجه. حالا مرد ما دو راه دارد. یا دارو را
تجاوز جنسی به معنی انجام
نزدیکی جنسی با فرد، بدون رضایت اوست. تجاوز جنسی تنها یک حمله فیزیکی و
جنسی نیست، بلکه آسیب عمیق روحی و روانی نیز بهمراه دارد متجاوز جنسی کسی
است که با توسل به خشونت و تهدید و ضرب و جرح، شخص دیگری را به مقاربت
جنسی به هر صورت وادار نمایند،در قانون شرع و اسلام، وجود 4 شاهد یا 4
بار اقرار متهم نزد قاضی، برای اثبات جرم تجاوز به عنف الزامی است؛تجاوز
جنسی تنها زنان جامعه را تهدید نمی کند بلکه کودکان ( پسر و یا دختر )
در راستای انجام تکالیف قانونی مقید در قانون مبازره با قاچاق کالا و ارز و الزامات مندرج در آیین نامه اجرایی مواد 5 و 6 قانون مذکور و نیز بر اساس ماده 3 دستورالعمل رصد کالا در زنجیره تجاری کشور؛ تمامی فعالان تجاری مکلف به ثبت مکانهای نگهداری کالا در سامانه جامع انبارها و اظهار کد پستی و کد ملی معتبر فرستنده و گیرنده کالا به منظور درج در بارنامه می‌باشند.
 عنصر قانونی
 عنصر قانونی یعنی اینکه عمل ممنوعه در قانون پیش بینی شده باشد .
 این مطلب بیان گر یکی از اصول حاکم بر حقوق جزا یعنی همان اصل قانونی بودن جرایم و مجازات ها می باشد .
 اصل قانونی بودن جرایم و مجازات ها، یعنی اینکه هیچ عملی جرم نیست مگر اینکه در قانون برای آن مجازات پیش 
بینی شده باشد .
 اصل قانونی بودن از یافته های مکتب کالسیک و دیدگاه های سزار بکاریا ناشی می شود .
.
 اصل قانونی بودن در ایران در سال 1325 در متمم قانون اساسی پذیرفته شد1
 
سفته مطابق مقررات ، از جمله قانون تجارت، یکی از مزایای سفته نسبت به چک این است که دادگاه نمیتواند دادخواست اعسار صادر کننده سفته را هماند چک قبول کند و مستند قانونی آن هم ، ماده 269 قانون تجارت می باشد که مقرر م دارد ، محاکم نمی توانند بدون رضایت صاحب برات برای تادیه وجه برات مهلتی بدهند .همچنین ماده 309 قانون تجارت نیز مقرر می دارد ، تمام مقررات راجع به بروات تجاری در مورد فته طلب ( سفته) لازم الرعایه است .
قانون مهریه
به موجب ماده ۲۲ قانون حمایت از خانواده ۱۳۹۱ تا میزان ۱۱۰ عدد سکه بهار آزادی یا معادل آن زوجه می تواند اعمال ماده ۳ قانون نحوه محکومیت مالی نماید، یعنی اگر زوج مهر را نپردازد برای تمام آن نمی توان او را حبس نمود بلکه تا ۱۱۰ سکه یا معادل آن در صورتی که زوج دادخواست اعسار ندهد یا اعسار او اثبات نگردد به درخواست زوجه حبس می شود و برای بیش از آن، حبس زوج ممکن نیست. اما اگر شوهر اموالی داشته باشد برای بیشتر از ۱۱۰ سکه می توان اموال شوهر ر
جرم آدم ربایی
نوشته پیش رو در خصوص جرم آدم ربایی و مجازات جرم
آدم ربایی برای آشنایی شما عزیزان تنظیم گردیده است. در قانون مجازات اسلامی جرم آدم
ربایی جرم انگاری گردیده است. مطابق ماده 621 قانون مجازات اسلامی «هر کس شخصا یا توسط
دیگری شخصی را به قصد مطالبه وجه یا مال یا به قصد انتقام یا به هر منظور دیگر به عنف
یا تهدید یا حیله یا به هر نحو دیگر را برباید یا مخفی کند، به حبس از 5 تا 15 سال
محکوم خواهد شد. در صورتی که سن مجنی‌ علیه کمتر از 15 سال تمام با
امروز صبح فردی رو ملاقات کردم که سمت اجرایی داشت
قانون رو به درستیِ کامل اجرا کرده بود با یک خلافکار
دقیقا طبق مقررات با متخلف برخورد کرده بود
(ضمنا آسون ترین و سهل ترین مجازات رو هم در نظر گرفته بود، با متخلف نهایتا قرار بود برخوردی کتبی بشه اون هم شاید!)
اما
احساس گناه می کرد!
چرا باید کسی که قانون رو شکسته راست راست بگرده و با افتخار تعریف کنه
و
اونی که حکم رو اجرا می کنه احساس گناه کنه؟
اجازه بدیم هر کسی هر غلطی می خواد بکنه!
مجازات ترک انفاق طبق ماده قانونی 642
به‌ موجب
ماده ۶۴۲ قانون مجازات اسلامی، «هر کس با داشتن استطاعت مالی نفقه زن خود را در
صورت تمکین ندهد، یا از تأدیه نفقه سایر اشخاص واجب النفقه امتناع نماید، دادگاه
او را از سه ماه و یک‌روز تا پنج ماه حبس محکوم می‌نماید.» در این ماده دو جرم ترک
انفاق زوجه و ترک انفاق افراد واجب النفقه غیر از زن، مورد جرم‌انگاری قرار گرفته
است

https://t.me/Namehnegari2017/17
در حال حاضر یکی از اسناد پر کاربرد که مردم از آن به وفور استفاده می کنند، چک است
که تبدیل به یکی از اسباب ضروری مبادلات تجاری شده است
و به همین خاطر قوانین حاکم بر آن روز به روز حساسیت و دقت بیشتری را نیز بر روی آن اعمال می کنند.
 
از جمله مواردی که احتمال رخ دادن آن برای چک زیاد است
مواردی چون جعل چک، سرقت چک، گم شدن و خیانت در امانت و ... می باشد.
 
که همین مسائل موجب شد تا قانون گذار با تنظیم قوانینی مانع از سو استفاده ی افراد از چک شود.
یکی از این
اموالی که ملک اشخاص حقیقی و حقوقی نباشد را «مباحات» گویند، ماده 27 قانون مدنی در مقام تعریف «مباحات» بیان میدارد :« اموالی که ملک اشخاص نمی باشند مربوط به هر یک از اقسام مختلفه آن ها تملک کرده و یا آز آن استفاده کنند، مباحات نامیده می شود، مثل اراضی موات، یعنی زمین هایی که معطل افتاده و آبادی و کشت و زرع در آنها نباشد.» مباحات توسط «حیازت» تملک می شود و برابر ماده 146 قانون مدنی :«مقصود از حیازت تصرف و وضع ید است یا مهیا کردن و سایل تصریف و استی
به استناد سایت مشاوره حقوق کیفری دینا ، کار اجباری در نظام حقوقی ایران منع شده است و به همین دلیل هم منطقی است که با ضمانت اجراهای قانونی مواجه باشد . بر اساس ماده 172 قانون کار ، شخصی که دیگری را به انجام دادن کار به صورت اجباری وادار می کند ، علاوه بر اینکه موظف به پرداخت اجرت المثل یا دستمزد کار انجام شده توسط کارگر است . مجازات کار اجباری در قانون کار نیز با توجه به شرایط و امکانات و مراتب جرم ، به مجازات حبس از 91 روز تا یک سال و یا
 
کارفرمایان چه مسائل ایمنی را باید رعایت کنند تا در زمان وقوع حادثه مقصر شناخته نشوند؟
 
کارفرمایان و مسئولان کلیه واحدهای موضوع ماده 85 این قانون مکلفند بر اساس مصوبات شورای عالی حفاظت فنی برای تامین حفاظت و سلامت و بهداشت کارگران در محیط کار ، وسایل و امکانات لازم را تهیه و در اختیار آنان قرار داده و چگونگی کاربرد وسایل فوق الذکر را به آنان بیاموزند و در خصوص رعایت مقررات حفاظتی و بهداشتی نظارت نمایند . افراد مذکور نیز ملزم به استفاده و ن
 میثاق بین المللی  حقوق مدنی و سیاسی مصوب 1967  به عنوان یک میثاق همه جانبه در راستای حفظ حقوق قردی و اجتماعی بشریت تنظیم وتدوین گردیده و کشورهای عضو میثاق با پایبندی به این معاهده ، ملزم به اجرای مفاد آن هستند.


رهپویان هدایت/ درماده 15 این میثاق می خوانیم:

1. هیچ‌ کس‌ به‌ علت‌ فعل‌ یا ترک‌ فعلی‌ که‌ در موقع‌ ارتکاب‌ بر
طبق‌ قوانین‌ ملی‌ یا بین‌المللی‌ جرم‌ نبوده‌ محکوم‌ نمی‌شود وهمچنین‌ هیچ‌
مجازاتی‌ شدیدتر از آنچه‌ در زمان‌ ا
بسمه تعالی
سلام
 
 
سوال۱ :
آیا مالک خودرو در تصادفات رانندگی مسئولیت دارد ؟ به عبارتی اصل بر مسئولیت راننده است ، یا اینکه مالک نیز مسئول است؟
پاسخ :
قانون مجازات اسلامی بر مسئولیت راننده تکیه میکند و قانون بیمه اجباری شخص ثالث ، از اصطلاح دارنده استفاده میکند،که منظور مالک یا متصرف خودرو است .
در هر حال بسته به اینکه کدام قانون را مورد استناد قراردهیم میتوان حسب مورد راننده یا مالک را تحت پیگرد قرارداد؛ بنابراین نمیتوان گفت اصل بر مسئولیت
مجازات جرم خیانت در امانت چیست؟
مجازات مرتکب جرم خیانت در امانت بر اساس ماده 674 قانون
تعزیرات مصوب 1375 حبس از شش ماه تا سه سال می باشد. 
همچنین
قانونگذار در ماده 673 قانون یاد شده، برای سوء استفاده از سفید مهر یا سفید امضاء
یک تا سه سال حبس تعیین کرده است.
https://t.me/Namehnegari2017/17
1⃣ سند رسمی: طبق ماده ۷۰ قانون ثبت سندی که مطابق قانون به ثبت رسیده باشد، رسمی است و تمام محتویات و امضاهای مندرج در آن معتبر خواهد بود؛ مگر آن که جعلیت آن ثابت شود. بنابراین تنها با اقامه دلیل می‌توان علیه سند رسمی ادعای جعل کرد و انکار و تردید نسبت به آن پذیرفته نخواهد بود. ماده ۲۱۹ قانون آیین دادرسی مدنی می‌گوید؛ ادعای جعلیت نسبت به اسناد و مدارک ارائه‌شده باید برابر ماده ۲۱۷ این قانون با ذکر دلیل اقامه شود، مگر اینکه دلیل ادعای جعلیت بع
 ابلاغیه تعیین مناطق جنگی و عملیاتی ستاد کل نیروهای مسلح موضوع ماده ۱۱۲ قانون برنامه ششمقوانین مقررات بخشنامه ها تصویب نامه دستورالعمل ها آئین نامه هاستاد کل نیروهای مسلح در نامه ای خطاب به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور مناطق عملیاتی موضوع فوق‌العاده مناطق کمتر توسعه‌یافته و بدی آب و هوا ماده ۱۱۲ قانون برنامه ششم و دیگر موارد ذکر شده در این ماده را تعیین کرد. نوع مصوبه: ابلاغیه شماره مصوبه: ۳۶۱۰/۱۳۳۳/۲۸تاریخ مصوبه: ۹۶/۹/۲۸مرجع صدور مص
هرگاه جرایم ارتکابی بعضی مقدمه بعض دیگر بوده و یا از لوازم آن بشمار آید و مجموع آن عنوان جزائی خاص داشته باشد تعدد معنوی بوده و مجازات جرمی داده می شود که جزای آن اشد است.مثل جرم فروش اسلحه غیر مجاز که خرید،حمل و نگهداری آن مقدمه و لازمه فروش بوده و با عنوان جزائی فروش سلاح غیر مجاز قابل شناسایی است.برای مطالعه بیشتر رجوع کنید به فصل پنجم قانون مجازات اسلامی و نظریات مشورتی مربوط به آن
بسمه تعالی
سلام
 
 
سوال ۱:
آیا مالک خودرو در تصادفات رانندگی مسئولیت دارد؟ به عبارتی اصل بر مسئولیت راننده است، یا اینکه مالک نیز مسئول است؟
پاسخ :
قانون مجازات اسلامی بر مسئولیت راننده تکیه می‌کند و قانون بیمه‌ی اجباری شخص ثالث، از اصطلاح دارنده استفاده می‌کند، که منظور مالک یا متصرف خودرو است.
در هر حال بسته به اینکه کدام قانون را مورد استناد قرار دهیم می‌توان حسب مورد، راننده یا مالک را تحت پیگرد قرار داد؛ بنابراین نمی‌توان گفت اصل ب
حد و تعزیر مجازات هایی هستند که در قانون برای برخی جرائم در نظر گرفته شده است.
  
حد و تعزیر از جمله مجازات هایی  هستند که در قانون برای برخی از جرائم تعیین شده است. گاهی مردم با برخی از  موضوعات و مباحث حقوقی مواجه می‌شوند که لغات و اصطلاحاتی تخصصی و بعضا  پیچیده که خاص مباحث حقوقی است در آن ها به کار برده شده است. معانی بعضی  از این اصطلاحات به حدی غریب است که حتی معنای لغوی آن نیز برای شنونده  مشخص نیست، چه برسد به درک مفهوم و موضوع آن. دانست
به استناد سایت مشاوره حقوق کیفری دینا ، تشریفاتی که بر اساس آن رسیدگی و صدور رای در دعاوی کیفری مشخص شده است را تحت عنوان آیین دادرسی کیفری نامگذاری کرده اند که در قانونی تحت عنوان قانون آیین دادرسی کیفری گردآوری شده است . قانون آیین دادرسی کیفری در سال 1392 مورد اصلاح و بازبینی قرار گرفته است و شامل 699 ماده می باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه قانون آیین دادرسی کیفری چند ماده دارد بر روی لینک زیر کلیک کنید :
 
 
 
www.heyvalaw.com/web/articles/view
به استناد سایت آیین دادرسی دینا یکی از انواع سوگند بر اساس قانون ، سوگند استظهاری است که مبنای فقهی دارد . مفهوم و معنای سوگند استظهاری در قانون مدنی و قانون آیین دادرسی مدنی مورد اشاره قرار گرفته است . بر اساس ماده 278 قانون آیین دادرسی مدنی نیز در خصوص سوگند استظهاری چنین مقرر داشته است : " در دعوای بر میت پس از اقامه بینه ، سوگند خواهان نیز لازم است و در صورت امتناع از سوگند ، حق وی ساقط می شود " .  البته بر اساس ماده 1133 قانون مدنی این حکم در مور
به نقل از سایت مشاوره کیفری دینا ، مالکیت یکی از مهم ترین حقوق هر فردی است که در قوانین و مقررات به آن پرداخته شده است و قانونگذار هرگونه تعرض به اموال را جرم شناخته است و برای آن در قانون مجازات اسلامی مجازات تعیین کرده است  از جمله جرایم نسبت به اموال این است که فردی با عمد و آگاهی خودرو دیگری را آتش بزند که در این صورت موجب آسیب به اموال شده است و همچنین به دلیل آتش زدن وسیله نقلیه بر طبق قانون مجازات اسلامی مجازات می گردد و  مجازات جرم
بسم الله الرحمن الرحیم
 
سلام عزیزان
 
انتظار داشتن یک جامعه منظم و قانون مدار وقتی که قانون بر اساس سلیقه ی افراد بنا می شود و مجریان قانون نیز به اجرای سلیقه ای آن می پردازند و علاقه ای به نظم نشان نمی دهند انتظاری بیهوده است، از این رو لازم است که یک مجری منظم، قانون خدانهاد را در جامعه آنگونه که وضع شده است، اجرا نماید. این یکی از فلسفه های اعتقاد به مهدویت است.
 
محسن دیناروند
بحث بعدی در رابطه با مجنون بودن قاتل است. فرد مجنون نیز مانند نابالغ مسئولیت کیفری ندارد و اگر مرتکب جرمی مانند قتل گردد؛ مجازات نمی‌شود. هرچند فرد مجنون که اراده یا قوه عقل برای رفتارهای خود ندارد نباید مجازات شود اما اگر حالات و رفتار وی خطرناک بوده و آزاد بودنش باعث اخلال در امنیت و نظم جامعه باشد؛ در اینحالت وی نباید رها شود و طبق قانون تا زمان بهبودی یا رفع حالت خطرناک در مراکز و بیمارستان‌های روانی مشخصی نگهداری و مراقبت می‌شود.
نکته
ماده ۱۵ - شهروندان به شکل برابر از حق مشارکت در تعیین سرنوشت سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی خویش برخوردارند و می‌توانند این حق را از طریق همه‌پرسی یا انتخابات آزاد و منصفانه اعمال کنند .
ماده ۱۶ - شهروندان برای مشارکت و نظارت در فرآیند انتخابات ، برخورداری از امکانات و امتیازات دولتی (از جمله یارانه ، تبلیغات رادیویی ، تلویزیونی و مانند این‌ها) ، بهره‌مندی از کمک‌های مردمی و سایر روش‌های تأمین هزینه‌های انتخاباتی ، شکایت و اعتراض ب
عنوان کامل: آدم ربایی از منظر حقوقی
دسته: حقوق
فرمت فایل: WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 27
جهت مشاهده فهرست مطالب این تحقیق اینجا کلیک نمایید
______________________________________________________
بخشی از مقدمه:
جرم آدم ربایی و مخفی کردن دیگری دو مصداق از جرایم علیه اشخاص است که علاوه بر سلب آزادی و صدمات بدنی که ممکن است به مجنی علیه وارد شود، بیشتر شخصیت معنوی قربانی جرم، مورد تعرض قرار می گیرد. این جرم که به صورت خاص، یک ماده و به صورت عام، چند ماده از قانون مجازات ا
سلسله مباحث قانونگذاری و وظائف نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۱ — وظائف اصلی و ذاتی : به استناد اصل ۷۱ و۷۲ قانون اساسی مهمترین و اصلی ترین وظیفه مجلس قانون گذاری در عموم مسائل مختلف کشور در حدود مقرر در قانون اساسی است که لزوما جهت وضع یک ماده قانونی مطالعه دقیق وشناخت از نیاز […]
به استناد سایت آیین دادرسی دینا یکی از انواع امارات بر اساس قانون ، اماره قانونی است . اماره قانونی در ماده 1322 قانون مدنی تعریف شده است . به موجب این ماده ، " امارات قانونی اماراتی است که قانون آن را دلیل بر امری قرار داده ؛ مثل امارات مذکوره در این قانون از قبیل مواد 35 و 109 و 110 و 1158 و 1159 و غیر آنها و سایر امارات مصرحه در قوانین دیگر " . مثلا در ماده 35 قانون مدنی آمده است : " تصرف به عنوان مالکیت دلیل بر مالکیت است ؛ مگر اینکه خلاف آن ثابت شود " . برای د
خداوند
در آیه ۵۸ سوره ی مبارکه ی نساء مردم را به عنایت امانتداری فرمان داده
است و درآیاتی نیز از ارتکاب خیانت در امانت نهی فرموده است .
امانت داری از منظراجتماعی نیز بسیار حائزاهمیت است ، چراکه اعتمادمیان
افراد جامعه را فراهم می کند و لازمه ی زندگی اجتماعی است و خیانت در امانت
موجب اخلال در نظم عمومی شده و اعتماد عمومی را خدشه دار کرده و به سرمایه
ی اجتماعی لطمه می زند .
خیانت در امانت در قانون مجازات اسلامی نیز جرم بوده و برای مرتکبان آن
م
 جرم وعناصرآن
هدف حقوق برقراری نظم در جامعه است . لازمه برقراری این نظم در جامعه وجود یک قانون است . وقتی افراد در جامعه مقرراتی  مشخصی که در قانون پیش بینی شده است را رعایت کنند ، به وجود آمدن نظم و امنیت درجامعه به مراتب آسان تر از زمان بی نظمی و هرج و مرج است  بنابراین اعمال هر فرد ، جزئی از نظم بزرگتر جامعه است . عدم رعایت نظم طیف گسترده ایی دارد که از انداختن زباله های کوچک در جامعه تا عدم رعایت حقوق مالی و حقوق جانی افراد را شامل می شود  عد
 
سوال:
در بنده که ۷۰سال دارد و تاحالا آزارش به کسی نرسیده است، دوسال پیش به موجب یک اختلاف و مشاجره با یکی از شرکا، تعدادی از درختان ما در اثر صدمه و قطع آنها از طرف یکی از شرکا بطور کامل خشک شد  و دچار خسارت مالی شدید شدیم و حالا اطلاعاتی درمورد جرم قطع درختان میوه می خواهم و اینکار ابن جرم چه مجازاتی دارد؟ می توان درموردحکم تجدیدنظر کرد؟ یا کلا جریمه نقدی شود؟ اگه جریمه نقدی شود، هزینه چقدر می شود؟
جواب:
در مورد قطع درخت مثمر یا غیر مثمر و یا
به نقل از سایت مشاوره کیفری دینا ، دادگاه نظامیان به جرایم اشخاص نظامی رسیدگی می کند که طبق قانون  مجازات جرایم نیروهای مسلح مجازات می شوند  و اگر شرایط اعمال تخفیف وجود داشته باشد به آنان تخفیف داده خواهد شد که در این قانون جرایمی و شرایطی که تخفیف و تبدیل مجازات در دادگاه های نظامی اعمال می شود بیان شده است که به سه دسته مجازات های تا دو سال و مجازات های بیش از دوسال تا پنج سال و همچنین مجازات های بیش از پنج سال تقسیم می گردد و در صورتی
✅ یکی از محققان خارج از کشور که در رشته "شرق شناسی" تحصیل می‌کرد و پایان‌نامه او در مورد "قمه‌زنی" بود، از بنده در مورد حکم قمه زنی از نظر قانون جمهوری اسلامی سوال کرد.
✅ در قوانین جمهوری اسلامی هیچ نامی از موضوع خاص قمه‌زنی برده نشده است و حکمی در خصوص این عنوان ذکر نشده است. اما احتمال دارد که این اقدام به عنوان مصداقی از جرم "اخلال در نظم عمومی" و قوانین مربوط به آن باشد، فلذا به بررسی مواد قانونی مرتبط با این عنوان عام می‌پردازم.
در ماده
شرایط استفاده از حق پرستاری چیست؟ :میزان حق پرستاری بر اساس آئین نامه ابلاغی به دوصورت بررسی می شود : ۱- پرستاری بر اساس ضایعات مرتبط با جانبازی ۲- پرستاری غیر مرتبط (به یک سری بیماری هایی که دارای عوارض و ناتوانی بسیار شدید می باشند تعلق می گیرد)
-حق پرستاری مربوط به خانواده شهدا چگونه انجام می پذیرد؟ :درخواست حق پرستاری در میز خدمت استان ثبت و پس ارائه مدارک درمانی مرتبط با بیماری و طی فرآیند در سامانه سجایا در کمیسیون پزشکی طرح می گردد و نت
۱. قانون جذب شبه‌علمی متافیزیکی است
قانون جذب ادعا می‌کند که بر پایه‌ی نظریات علمی است، اما در خوش‌بینانه‌ترین حالت چیزی بیش از شبه‌علمی متافیزیکی نیست، آن هم بر پایه‌ی فرضیات غلط، بی‌اساس و اغلب ناقص. فهرست اطلاعات علمی غلطی که در قانون جذب مطرح شده به‌قدری عریض‌‌وطویل است که در این مطلب نمی‌گنجد. برای مطالعه‌ی جزئیات بیشتر می‌توانید به کتاب «تابلوی آرزوهایت را دور بریز: حقیقت قانون جذب» نوشته‌ی دکتر نِیل فاربِر رجوع کنید.
قانو
نشر اکاذیب
جرم نشر اکاذیب یکی از شایع­ترین جرایم موجود در فضای سایبر (مجازی) محسوب می­شود که با توجه به سهولت ارتکاب آن رشد فزآینده­­ای در سال­های اخیر داشته است با توجه به امکاناتی که در فضای مجازی موجود است به راحتی می­توان به وسیله وبلاگ­­ها، وب سایت­ها و ایمیل­ها وشبکه­های اجتماعی مطالب خلاف واقع را در سریعترین زمان ممکن در دسترسی میلیون­­ها نفر قرار داد واز این طریق به حیثیت و آبروی شخص حقیقی یا اعتبار شخص حقوقی خدشه وارد کرد که در ای
 بر اساس قانون ایجاد مزاحمت تلفنی برای افراد غیر قانونی است و اگر فردی با استفاده از تلفن برای فردی دیگر مزاحمت ایجاد کند و سبب سلب آسایش او شود، باید مجازات خود را طی کند.
فردی که با تلفن موجب مزاحمت شود بر اساس مقررات شرکت مخابرات یک تا ۶ ماه حبس را باید طی کند و حتی اگر شاکی گذشت کند باز هم باید جنبه عمومی جرم را بگذراند و قانونگذار برای او حبس و جزای نقدی در نظر گرفته است.
◀️مزاحمت‌ از طریق تلفن ثابت و یا تلفن همراه به شیوه‌های مختلفی از ج
مجازات صدور چک بلامحل
مجازات صدور چک بلامحل نسبت به صادر کننده آن قابل اعمال بوده و نسبت به ظهر نویسان ( پشت نویسان ) چک ، قابل اعمال نیست .
به موجب ماده 7 ( اصلاحی 1382,6,2 ) قانون صدور چک :
« هر کس مرتکب بزه صدور چک بلامحل گردد به شرخ ذیل محکوم خواهد شد :
الف – چنانچه مبلغ مندرج در متن چک کمتر از ده میلیون ( 10,000,000 ریال )  باشد به حبس تا حداکثر شش ماه محکوم خواهد شد .
ب – چنانچه مبلغ مندرج در متن چک از ده میلیون ( 10,000,000 ) ریال تا پنجاه میلیون ( 50,000,000 ) ریال ب

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها